Postignut dogovor

Okončan prosvjed radnika Tuzlakvarca

Gospodarstvo / Flash | 28. 04. 2016. u 20:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon postignutog dogovora i potpisanog Protokola o načinu rješavanja problema u vezi s radom Tuzlakvarca, radnici ove kompanije prekinuli su štrajk, priopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Protokol predviđa da kompanija Tehnograd company d.o.o. Tuzla poduzme mjere i putem sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji s kompanijom Tuzlakvarc omogući radno angažiranje radnika Tuzlakvarca.

Ovaj dokument predviđa i da Tehnograd company preuzme određene financijske obaveze te da se pokaže spremnost kompanije da u sljedećem razdoblju preuzme koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska, a time i omogući rad ovih radnika.

Ovakvim rješenjem potvrđeno je opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da Tuzlakvarc u trenutnim uvjetima u kojima egzistira, s blokiranim transakcijskim računima ne ispunjava uvjete za dodjelu koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska.

Kako je rečeno u priopćenju, zahvaljujući dobroj volji vlasnika kompanije Tehnograd company iznađeno je za radnike prihvatljivo rješenje.

Kopirati
Drag cursor here to close