Zagreb

Održano najveće okupljanje poslovnih žena u regiji

Gospodarstvo / Flash | 09. 03. 2017. u 14:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, u Zagrebu je na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, održan Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, koji je okupio poduzetnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije.

Kongres je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a otvorio ga je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je istaknuo kako se nada da će aktualna hrvatska Vlada uskoro potpisati Istanbulsku konvenciju, koju je prihvatila i EU, o zaštiti žena od nasilja.

''Poštujem i uvažavam žene ne samo riječima nego i djelima. Žene se znaju izborit za dio svog neba'', naglasio je gradonačelnik Bandić.

Radni dio Kongresa otvorila je poduzetnica iz Beograda Dragana Jovanović, upozorivši na važnosti upravljanja stresom u ženskom poduzetništvu.

''Ono što sve nas žene poduzetnice u regiji u današnjoj poslovnoj areni povezuje je stres i izloženost stresu koja proizlazi iz kombinacije više faktora. To su poslovna nesigurnosti, radno vrijeme kojem kao da nema kraja, a koje ženama stvara dodatan problem u balansiranju karijere i obiteljskog života, te konačno i dalje prisutan tzv. gender pay gap, odnosno rodno utemeljen nesrazmjer između visine plaće za isti posao kada ga obavlja žena, u odnosu na muškarca'', kazala je Jovanović, dodavši da su žene poduzetnice i managerice duplo izloženije i podložnije stresu od muškaraca.

Uz brojne zanimljive panele u kojima su sudjelovale iskusne poduzetnice, održan je i ženski poduzetnički sajam.

S obzirom na veliki odaziv na ovogodišnji Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, organizatori Kongresa najavili su ponovno i još masovnije regionalno okupljanje poduzetnica 8. ožujka 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close