USŽ

Održan sastanak razvojnih agencija BiH: Potrebno jačati suradnju

Gospodarstvo / Flash | 23. 04. 2014. u 08:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, direktor Razvojne agencije Unsko-sanske županije, Haris Komić je okupio direktore razvojnih agencija u Bosni i Hercegovini sa ciljem jačanja suradnje, položaja i značaja razvojnih agencija u ekonomskom razvoju naše države.

Na druženju su prisustvovali uz domaćina RA USŽ, direktora Harisa Komića i direktor SERDA-e, Ševkija Okerić iz Sarajeva, generalni tajnik mreže razvojnih agencija jugoistočne Europe, Ane Sindik, direktor NERDA-e, Enes Drljević iz Tuzle, direktor REZ-a, Ismet Sarajlić iz Zenice i direktor REDAH-a, Ivan Jurilj iz Mostara.

Na sastanku su izneseni brojni prijedlozi zajedničkog djelovanja razvojnih agencija u BiH s ciljem veće participacije u izvršnoj vlasti radi unapređenja poslovnog ambijenta, podrške malom i srednjem poduzetništvu, te većeg korištenja mogućnosti Europske unije naše države uz pomoć razvojnih agencija.

Prema riječima Šefkije Okerić iz Sarajeva: 'Veoma je važan ovakav kolegijalan pristup i druženje direktora razvojnih agencija u kojem dijelimo uspjehe i pomažemo jedni drugima, te udružujemo snage u valorizaciji projekata i njihovih efekata i na taj način potičemo razvoj', priopćeno je iz RA USŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close