Cesta koja se čeka

Odobreno 700.000 KM za eksproprijaciju na cesti Stolac-Neum

Gospodarstvo / Flash | 20. 07. 2017. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH odlučila je danas na sjednici u Sarajevu da iz Tekuće rezerve Vlade Federacije Proračuna FBiH za 2017. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija bude izdvojeno 700.000 KM za eksproprijaciju u vezi s izgradnjom ceste Neum - Stolac.

Radi se o cesti od velikog interesa za stanovništvo općine Neum, koje je zbog ogromnih gužvi tijekom ljetne sezone te loše cestovne komunikacije sa ostatkom zemlje, odsječeno od ostatka države.

Podsjetimo, građani Neuma predvođeni udrugom ''Naš Neum'' prije 15-ak dana blokirali su magistralnu prometnicu ogorčeni zbog višegodišnje prometne izoliranosti jedinog bh. grada na moru.

''Građani Neuma su u teškoj situaciji u ljetnoj sezoni jer imamo po četiri sata čekanja na granicama Neum - Klek Neum 1 i Neum 2 Zaton-Doli. Neum je blokiran prema RH i prema BiH jer imamo kozji put koji ide preko Svitave u širini tri metra. To nije magistralni put'', rekao je Dalibor Krešić predsjednik udruge Naš Neum.

''Mi ćemo s jedne strane ubrzati sve ove naše procedure u vezi s gradnjom brze ceste Stolac – Neum, ali to je nešto dugoročno jer će se graditi četiri ili pet godina, pored toga moramo naći sustav za sigurnost u prometu, da apsolutno izbjegnemo bilo kakve nezakonite radnje preko tih granica, ali da olakšamo kretanje stanovnicima Neuma i njihovim gostima", kazao je prije desetak dana član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close