Vlada TŽ

Odobren postupak financijske konsolidacije Rudnika soli 'Tuzla' i TTU

Gospodarstvo / Flash | 20. 01. 2015. u 16:08 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Tuzlanske županije je danas donijela dvije odluke koje se odnose na financijsku konsolidaciju privrednog društva Tvornica transportnih uređaja (TTU) d.d. Tuzla i privrednog društva Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla.

''Vlada TŽ-a je donijela odluku kojom se odobrava postupak financijske konsolidacije koji obuhvaća izmirenje dugovanja privrednog društva TTU d.d. Tuzla od 22.919.000 KM. Ta dugovanja se odnose na doprinose za zdravstveno dugovanje, za osiguranje zaposlenosti, poreze s kamatama, isključujući porez na dodatnu vrijednost, zatim dugovanja prema dobavljačima na isporučenu robu i usluge i dugovanja prema zaposlenicima'', izjavio je županijski ministar industrije, energetike i rudarstva Mulaga Fejzić.

Postupak financijske konsolidacije privrednog društva "Tvornica transportnih uređaja“ d.d. Tuzla ne može trajati duže od tri godine.

Fejzić navodi da su sve prethodne suglasnosti dobivene od svih releventanih institucija tako da nakon ove odluke ide sporazum, odnosno ugovori sa svim povjeriteljima kako je predviđeno zakonom i odlukama o izvršavanju financijske konsolidacije.

Vlada Tuzlanske županije donijela je i odluku o financijskoj konsolidaciji privrednog društva Rudnik soli "Tuzla".

''Na osnovu zahtjeva Rudnika soli i provedene procedure, Vlada TŽ-a je donijela odluku gdje se odobrava postupak financijske konsolidacije u skladu s elaboratom financijske konsolidacije Rudnika soli koji obuhvaća izmirenje dugovanja koji se odnose na doprinose za zdravstveno osiguranje, o osiguranju zaposlenosti i na isporučenu električnu energiju'', rekao je Fejzić.

Odobreni postupak financijske konsolidacije obuhvaća izmirenje dugovanja u visini od 1.233.732,15 KM na osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje, 143.570,90 KM na osnovu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti i 191.485,41 KM na osnovu isporučene struje, nastalih zaključno sa 30. rujnom 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close