Prolongiranje

Odgođeno uspostavljanje zračne linije između Sarajeva i Dohe

Gospodarstvo / Flash | 23. 08. 2016. u 14:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje izravne aviolinije Doha-Sarajevo kompanije "Qatar Airways" odgođeno je za narednu godinu zbog kašnjenja isporuke naručenog aviona namijenjenog za tu relaciju, potvrđeno je Klixu u Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Devetog ožujka ove godine "Qatar Airways" već je na svom službenom Twitter profilu poželio dobrodošlicu glavnom gradu Bosne i Hercegovine ističući kako se Sarajevo priključilo njihovoj mreži, a linija Doha-Sarajevo je rezultat suradnje Ministarstava vanjskih poslova BiH i Katara.

Iako je otvaranje aviolinije prolongirano za 2017. godinu, sa Sarajevskog aerodroma još uvijek ne raspolažu informacijama o preciznom datumu uspostavljanja linije.

Linija će olakšati putovanja u Katar, a nakon izravnih linija za Zagreb i Beograd, ovo će biti treća linija kojom se Katar povezuje sa zemljama Balkana.

Izravna aviolinija će otvoriti mogućnosti brzog dolaska u BiH potencijalnih katarskih investitora, bogatih poslovnih ljudi i turista koji žele na jednostavan način doći do svog odredišta.

Kopirati
Drag cursor here to close