EP HZHB

Od pojeftinjenja struje neće biti ništa

Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2014. u 12:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon rekordne 2013. Elektroprivreda HZ HB i u 2014. godini zabilježit će dobre poslovne rezultate'', rekao je generalni direktor tog poduzeća Nikola Krešić na tradicionalnom godišnjem druženju s novinarima.

U 2013. godini Elektroprivreda HZ HB zabilježila je rekordnu dobit od 54 milijuna maraka, dok će taj iznos u 2014. godini biti oko 20 milijuna, dodao je Krešić.

Komentirajući otvaranje unutarnjeg tržišta za prodaju električne energije kućanstvima od 1. siječnja, Krešić je kazao kako je Elektroprivreda HZ HB potpuno spremna.

''Mi smo već odavno na tržištu s obzirom da otprilike polovicu potrebne električne energije za podmirivanje svih potreba naših kupaca moramo nabaviti na tržištu. Spremni smo za daljnju liberalizaciju i mislim da nitko ne može ponuditi jeftiniju energiju od našeg poduzeća'', istaknuo je generalni direktor.

Kada je u pitanju eventualno pojeftinjenje električne energije, Krešić je kazao kako od toga najvjerojatnije neće biti ništa jer, kako je rekao, Bosna i Hercegovina ionako ima najniže cijene električne energije u regiji.

Novinare je zanimala i trenutna situacija u odnosima Elektroprivrede HZ HB i Aluminija koja je, kako je rekla direktorica ekonomskih odnosa Elektroprivrede HZ HB Ivana Bunoza, trenutno zadovoljavajuća.

''Mi smo ove godine potpisali sporazum o reprogramu duga i Aluminij se za sada pridržava dinamike predviđenih uplata, a trenutno smo u fazi pregovora za potpisivanje ugovora o opskrbi Aluminija d.d. Mostar električnom energijom u 2015. godini'', kazala je Bunoza.

 

Kopirati
Drag cursor here to close