Ljubuški

Od obnove hotela 'Bigeste' zasad vjerojatno neće biti ništa

Gospodarstvo / Flash | 20. 09. 2014. u 20:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavu obnove hotela Bigeste od predstavnika tvrtke Unitrade, koja ga je kupila, Ijubuška javnost je dočekala pozitivno.

Medijima i zainteresiranim građanima je u siječnju 2011. u Gradskoj vijećnici bombastično i samouvjereno predstavljen projekt planiranih radova prema kojem je Ljubuški trebao dobiti hotel s četiri zvjezdice i zaposliti 50 radnika. Govorilo se da će Unitrade uložiti više od 8,000.000 KM.

''Želim naglasiti kako Unitrade nije hotel kupio kako bi zaradio ogromni novac iz njegova postojanja i budućeg rada. Unitrade je kao tvrtka potekao iz ove sredine i dio sredstava vlastitog uspjeha želi vratiti lokalnoj zajednici kroz ova ulaganja i tako zbrinuti određeni broj nezaposlenih ljudi'', rekao je među ostalim kasnije pismeno u odgovorima na pitanja novinaru Večernjeg lista direktor Planinić.

Rekao je i to daje Unitrade ispunio obveze prema županijskoj Agenciji za privatizaciju koje su iznosile više od 1,300.000 KM, da su svi bivši djelatnici zbrinuti i sve zakonske obveze prema njima ispunjene.

Naveo je tehničke poteškoće zbog kojih početak radova kasni, no bio je odlučan da će za koji mjesec početi.

No, hotel je i danas u jadnom stanju u kakvom je još od završetka rata. To je pitanje postavljano nekoliko puta na OV-u Ljubuškog. Načelnik Nevenko Barbarić je pozivao na strpljenje.

Ipak, do danas ništa se još nije riješilo. I prije nekoliko dana na OV-u je ponovno pokrenuto i postavljeno isto pitanje.

''Neslužbeno sam doznao, a nemam nikakav pisani trag, daje Upravni odbor Agencije za privatizaciju ZHŽ donio odluku o raskidu ugovora zbog nepoštovanja odredbi i članova tog ugovora'', odgovorio je načelnik Barbarić vijećnicima na aktualnom satu.

Kopirati
Drag cursor here to close