Rekonstrukcija

Obnavlja se mostarska Tepa

Gospodarstvo / Flash | 27. 02. 2015. u 07:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je prva faza radova na rekonstrukciji mostarske gradske tržnice Tepa kojom se obnavljaju elektro i vodovodne instalacije. Nakon toga će uslijediti ravnanje i popločavanje kompletnog otvorenog prostora Tepe.

Vanjski prodajni prostor će, prema idejnom projektu, imati tri međusobno povezana funkcionalna područja: natkriveni prodajni prostor sa prodajnim stolovima – tezgama, natkriveni prodajni prostor sa zatvorenim kioscima – dućanima i nenatkriveni komunikativni prostor sa drvoredom i klupama. Površina prostora koji je u obuhvatu idejnog projekta je 1500 kvadratnih metara.

Krov će biti urađen iz mnogo povezanih dijelova u različitim nivoima. Bit će postavljeni mobilni stolovi kako bi Tepa imala svrhu u poslijepodnevnim satima. To obuhvaća organiziranje sajmova, predstava, ali i drugih turističkih sadržaja na kojima će biti dosta mjesta za trgovce koji će ovdje prodavati voće, povrće, cvijeće, sokove, ali i ostale domaće hercegovačke proizvode.

Izvođač radova prve faze je građevinska firma Gradnja d.o.o. iz Mostara , a radovi bi trebali trajati 90 dana. Projekt se realizira u suradnji sa Gradom Mostarom.

Financira se dijelom sredstava od osigurana iz Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) i dijelom sredstava ''Tržnice-pijace'' d.o.o. Mostar.

Vrijednost početne investicije je 200.000 KM, od čega 70 posto financiraju fondovi, a 30 posto "Tržnice-pijace" d.o.o. Mostar. Ukupna vrijednost projekta je od 750.000 do 900.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close