Odlukom Vlade HNŽ

O. Š. Silvija Strahimira Kranjčevića 90.000 KM za obnovu i rekonstrukciju

Gospodarstvo / Flash | 27. 09. 2016. u 10:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije, primio je danas Dariju Stojčić, ravnateljicu Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru.

Tijekom susreta, predsjednik Herceg upoznao je ravnateljicu Stojčić o Odluci Vlade HNŽ da ovoj školi za obnovu i rekonstruiranje osigura 90.000,00 KM.

''Ovo je nastavak naših kontinuiranih aktivnosti na ulaganju u obrazovanje. Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića prepoznali smo kao vrlo značajnu obrazovnu ustanovu u kojoj nastavu pohađa oko 500 učenika, a u kojoj uvjeti nisu adekvatni potrebama današnjeg vremena'', kazao je predsjednik Herceg.

On je dodao da je ''samo u ovoj godini u rekonstruiranje, obnovu, uređenje školskih objekata i stvaranje boljih uvjeta za učenike i njihove učitelje, nastavnike i profesore ulažemo oko 10 milijuna KM. Naša je nakana nastaviti sa snažnim potporama, jer smo obrazovanje stavili u sami vrh prioriteta rada ove Vlade'', zaključio je predsjednik Herceg.

Ravnateljica Stojčić zahvalila je predsjedniku Hercegu na razumijevanju za stanje u kojem se nalazi Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića, istaknuvši kako će sredstvima koje je Vlada osigurala, bar donekle, biti poboljšani uvjeti u kojima djeca borave i u kojima se izvodi nastava.

''Uz saniranje krova i druge infrastrukture u našoj školi, dio ovih sredstava uložit ćemo i u uređenje nekoliko svlačionica u dvorani Bijeli Brijeg, koje su također u jako lošem stanju, kako bi naši učenici imali adekvatan prostor u kojem će se pripremati za športske i druge aktivnosti tijekom njihova obrazovanja'', kazala je ravnateljica Stojčić.

Kopirati
Drag cursor here to close