Spremni

Novo vozilo za vatrogasce Nevesinja

Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2016. u 08:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teritorijalna vatrogasna jedinica Nevesinje u petak je dobila suvremeno vatrogasno vozilo vrijedno 292.000 KM. Sredstva u iznosu od 250.000 KM osigurao je Vatrogasni savez RS, a 42.000 KM izdvojila je Općina Nevesinje. Vozilo urađeno najsuvremenijom tehnologijom po europskim standardima isporučila je beogradska firma 'Gasop'. U Nevesinje su stigli i instruktori koji će vatrogasce upoznati sa tehničkim karakteristikama i načinom rukovanja.

Zamjenik načelnika općine Nevesinje Momčilo Vukotić smatra da će Vatrogasna jedinica sa ovim vozilom vrhunskog kvaliteta biti spremna da obavlja sve potrebne zadatke. On se zahvalio predstavnicima Gasopa-a na profesionalno odrađenom poslu i spremnosti da svoje stručno znanje prenesu nevesinjskim vatrogascima.

Zapovjednik Teritorijalne vatrogasne jedinice Drago Laketa naglašava da će sa novim vozilom biti mnogo sigurniji u intervencijama i efikasniji na terenu. On je dodao da će svi vatrogasci proći obuku, a nakon toga dobit će i potrebne certifikate.

Direktor i vlasnik Gasop-a Rajko Radojičić, inače porijeklom iz Nevesinja, kaže da vozilo ima takve performanse koje mogu riješiti i najteže okolnosti u kojima se izvodi gašenje požara.

"Vozilo posjeduje opremu za rad u uvjetima ekstremno visokih i niskih temperatura, za noćne intervencije i nepristupačne terene", naglašava Radojičić, prenosi radio Nevesinje.

Nevesinjski vatrogasci su krajem prošle godine preselili u novi Vatrogasni dom, a sada su dobili i suvremeno vozilo. Time su ispunili sve uvjete za pravovremene i uspješne intervencije.

Kopirati
Drag cursor here to close