Sastanak

Novim zakonom do redovitije isplate mirovina

Gospodarstvo / Flash | 29. 07. 2016. u 15:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača sastao se danas s izaslanstvom Saveza udruženja umirovljenika FBiH i Saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH, s Mehmedalijom Rapom i Ivanom Kožulom na čelu.

Razgovarano je o aktualnoj problematici vezanoj za status umirovljenika u ostvarivanju njihovih prava i stabilizaciji mirovinskog fonda, reformi MIO sustava i donošenju novog Zakona o MIO, koji, kako je zaključeno, nema alternativu jer predstavlja trajno rješenje za mirovinski sustav.

Donošenje novog zakona o MIO i uvođenje trezorskog poslovanja doprinijet će stabilizaciji mirovinskog sustava, redovitoj isplati mirovina i jačanju financijske stabilnosti Federalnog zavoda MIO, jer će na taj način biti osigurana novčana sredstva iz Proračuna FBiH ili nekog drugog izvora koji će osigurati Vlada FBiH.

Dogovorena je intenzivnija suradnja između udruženja, resornog ministarstva i Vlade FBiH, s ciljem uspješne reforme mirovinskog sistema i donošenja novih provodljivih propisa, istaknuto je na sastanku, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, a prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close