Usvojit će se do 2016.

Novi zakon o radu u RS: Zakon će biti afirmativan za radnike

Gospodarstvo / Flash | 27. 07. 2015. u 14:59 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi zakon o radu u Republici Srpskoj bit će usvojen do kraja godine, a predložena rješenja neće biti na štetu radnika - tvrdi entitetski ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

On je danas u izjavi novinarima u Banja Luci najavio da će, nakon ljetnih odmora, ovaj zakon biti upućen u parlamentarnu proceduru i vjeruje da će od rujna pa do Nove godine biti usvojen.

Tvrdi i da resorno ministarstvo i Vlada RS čine sve da socijalni partneri postignu kompromis o novom radnom zakonodavstvu, koje će biti bolje od sadašnjeg.

Savanović je potvrdio i da će novi zakon o radu sadržavati ugovor o radu na određeno i neodređeno vrijeme, dok ostaje da se s poslodavcima još dogovara o minulom stažu.

''Rješenja koja se nude novim zakonom bit će afirmativna za radnike zato što je interes poslodavca da ima dobre radnike jer su oni ti koji njemu zarađuju profit'', smatra ministar rada.

U RS-u Savez sindikata već duže vrijeme odbija bilo kakve razgovore o novom zakonu o radu te traže dosljednju primjenu postojećeg, dok poslodavci zagovaraju novo radno zakonodavstvo i po cijenu da o tome razgovaraju s drugim sindikatima.

Kopirati
Drag cursor here to close