Provjera kvalitete

Novi propisi za bh. bankare

Gospodarstvo / Flash | 24. 04. 2015. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje profesionalnih rizik menadžera u Bosni i Hercegovini (UPRMBiH) u suradnji s revizorsko konzultantskom kompanijom Ernst & Young održalo je prezentaciju o temi „Provjera kvalitete aktive” u skladu s metodologijom Europske centralne banke. Glavni cilj prezentacije bio je da se bh. bankarski i financijski sektor upozna s novim zahtjevima i propisima Europske centralne banke, te da se lokalne banke i regulatori pripreme za provjeru kvalitete aktive po navedenim standardima.

''Ova aktivnost predstavlja nastavak našeg edukacijskog programa zasnovanog na međunarodno priznatoj metodologiji s ciljem da kroz ovakve i slične prezentacije i edukativne aktivnosti nastavimo raditi na jačanju kapaciteta lokalnih rizik profesionalaca u bankarskom i financijskom sektoru, kao i njihovom približavanju standardima EU-a'', izjavio je Amar Brkan, generalni tajnik UPRMBiH.

Direktor Ernst & Young d.o.o. Sarajevo Maja Hafizović izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da konzultanti - revizori svojim djelovanjem i uloženim naporima mogu značajno doprinijeti tržištu kroz proaktivno djelovanje, promoviranje transparentnosti i dijalog u suradnji sa klijentima, regulatorima, investitorima, ali i ostalim interesnim stranama.

Seminar su realizirali renomirani predavači kompanije EY iz Republike Češke, Hrvatske i Srbije s bogatim internacionalnim bankarskim iskustvom u pripremi i provođenju procesa „Provjera kvaliteta aktive“. Udruženje profesionalnih rizik menadžera u Bosni i Hercegovini jedno je od 40 svjetskih priznatih partnera Global Association of Risk Professionals (GARP-a) za razvoj, promociju i unaprjeđenje funkcije rizik menadžmenta.

Prezentaciji je prisustvovalo više od 40 sudionika, uključujući predstavnike banaka, regulatora i međunarodnih organizacija, priopćeno je iz Sberbanke BH.

Kopirati
Drag cursor here to close