USŽ

Novi prijelaz s Hrvatskom do kraja godine

Gospodarstvo / Flash | 09. 12. 2016. u 07:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada USŽ će urediti lokalitet pograničnog prijelaza između BiH i Hrvatske, kod mjesta Tržačka Raštela, kod Cazina, i do kraja ove godine asfaltirati put, te izgraditi pješačke prelaze, što bi trebalo riješiti probleme mještana tog kraja koji imaju zemlju u susjednoj državi.

Prema riječima ministra unutarnjih poslova USŽ Ermina Bibanovića, za ove poslove su osigurana sredstva i radi se o prvoj fazi uređenja spomenutog graničnog prijelaza, dok će drugi podrazumijevati izgradnju neophodnih objekata i ostale infrastrukture.

"Na ovaj način ćemo ispoštovati zahtjev druge strane, budući da je na hrvatskoj strani granice već izgrađena sva neophodna infrastruktura", istaknuo je Bibanović. Prema njegovim riječima, ovaj projekt ima veliki značaj, posebno za građane Cazina, s obzirom na to da su prisiljeni koristiti granični prijelaz Maljevac, kod Velike Kladuše, koji je udaljen tridesetak kilometara.

Također, već godinama problem imaju i mještani Tržačkih Raštela koji posjeduju zemlju na susjednoj, hrvatskoj strani. Iako ih od vlastitih posjeda dijeli samo most na rijeci Korani, prisiljeni su do imovine dolaziti zaobilaznim putem trošeći vrijeme i novac, prenose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close