Službena posjeta

Novi ministar vjeruje u oporavak Aluminija

Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2015. u 12:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoimenovani ministar energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Reuf Bajrović odabrao je Aluminij d.d. Mostar za svoj prvi službeni posjet te se, u Upravnoj zgradi mostarske tvornice, susreo s članovima Uprave, predvođene direktorom Nikicom Ljubićem.

Tijekom radnoga sastanka, ministar je upoznat sa stanjem u Aluminiju, četverogodišnjim planom poslovanja poduzeća, ali i s najbitnijim stavkama iz tekuće problematike, s posebnim naglaskom na postupak reprogramiranja Aluminijeva dugovanja prema Elektroprivredi HZHB, nužnosti deblokiranja tvorničkih računa te poduzimanju prvih koraka po pitanju obeštećenja bivših djelatnika. Također, upoznao se i s menadžerskim statusima članova Uprave Društva, koji su na čelna tvornička mjesta imenovani za mandatno razdoblje do 3. lipnja 2018. godine.

Naglasivši bitnost opstanka i dobroga poslovanja Aluminija za cjelokupnu Federaciju BiH, ministar je poručio kako će raditi na depolitiziranju javnih poduzeća, kao i svih gospodarskih subjekata u kojima Vlada FBiH baštini vlasnički udio, priopćeno je.

''Depolitizacija upravljačkih tijela u tim poduzećima put je njihovu uspješnomu poslovanju, a ovaj će saziv Uprave Aluminija imati moje povjerenje sve dok bude radio u zakonskim okvirima i u interesu kako svojih 850 djelatnika, tako i ovoga entiteta, čija vlada u Aluminiju vidi značajan gospodarski interes i potencijal te, stoga, ne dvoji u njegov oporavak odnosno u njegovu uspješnu budućnost'', kazao je ministar Bajrović.

Kopirati
Drag cursor here to close