Wizz Air

Novi letovi iz Tuzle za Dortmund i Eindhoven

Gospodarstvo / Flash | 23. 04. 2014. u 09:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u središnjoj i istočnoj Europi, od ovog ljeta povećat će broj svojih operacija u Bosni i Hercegovini tako što će dodati dvije nove rute iz Tuzle, za Dortmund i Eindhoven.

Letovi za Dortmund će otpočeti 19. lipnja s frekvencijom od tri leta tjedno, dok će letovi na relaciji Tuzla - Eindhoven operirati dva puta tjedno, počevši od 22. lipnja, rekao je danas u Sarajevu Gyorgy Abran, komercijalni direktor kompanije Wizz Air na zajednički organiziranoj pres-konferenciju s Upravom Međunarodnog aerodroma Tuzla.

''Otpočeli smo naše operacije u Tuzli prije gotovo godinu dana i pozdravljamo to što su korisnici naših usluga u BiH oduševljeni niskim cijenama, kao i to da su stanovnici Tuzlanskog kantona već otkrili naše niske cijene za tri destinacije, Gothenbur, Malmo i Basel Mulhouse Freiburg. Danas objavljujemo dvije nove rute prema Njemačkoj i Nizozemskoj i nadamo se da će one biti veoma popularne među korisnicima naših usluga'', rekao je Abran.

Karte za nova odredišta, kako je istaknuto, u prodaji su od danas i riječ je o niskim cijenama karata u koje su uključene i sve predviđene pristojbe.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Esed Mujačić istaknuo je da uvođenje dviju novih linija iz Tuzle predstavlja novi korak u razvoju Aerodroma i da će biti pripremljeni svi ljudski i materijalni resursi da se tim zahtjevima odgovori.

Kazao je da je namjera da Aerodrom u 2014. godini evidentira više od 100 tisuća putnika, naglasivši da ih je u 2013. bilo 61.526.

Otvaranje novih linija s tuzlanskog aerodroma pozdravio je i ministar za trgovinu, turizam i promet Tuzlanskog kantona Mustafa Isabegović koji je kazao da je Međunarodni aerodrom Tuzla strateški projekt za županijsku Vladu, posebno zbog njegovog geostrateškog položaja.

Wizz Air operira flotom od 47 zrakoplova tipa "Airbus 320" iz 17 baznih aerodroma i nudi više od 300 ruta, povezujući 96 odredišta u 35 država. U 2013. godini ovaj avioprijevoznik je prevezao 13,5 milijuna putnika.

Kopirati
Drag cursor here to close