Nekultura

Nove mostarske razglednice: Kićenje smećem pred blagdane

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2014. u 16:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekultura pojedinih građana Mostara počela se vidjeti na gotovo svakom koraku. Sve manje kontejnera u ovom gradu služi za odlaganje otpada, a sve više za slanje ružne razglednice iz grada na Neretvi.

Građanima je očigledno postalo mrsko ubaciti smeće u kontejner pa isto odlažu oko kontejnera. Oko kontejnera se stvaraju prave male deponije koje ne brinu mnoge.

Odlaganje krupnog otpada također se obavlja bez ikakvog reda. Naime, nerijetko možete vidjeti vrata, krevete, madrace, komode, gume kako danima stoje kraj kontejnera čekajući da ih se odnese.

Sve je većih broj smećem upropaštenih površina u Mostaru. Podsjetimo, kako se nedavno ukazivali na velike količine smeća na ''Velikim stepenicama''. Tada smo vidjeli kako su cijele stepenice pretrpane smećem, a na pojedinim mjestima od smeća i smrada se doslovno nije moglo proći.

Također, sa smećem problema imaju i stanovnici naselja Zgoni. Napuštene zgrade tepih centra koje se nalaze u blizini sada služe za gomilanje smeća i građevinskog otpada.

Kopirati
Drag cursor here to close