Reforme presudne

Novalić - Inzko: Potrebno smanjiti opterećenje na plaće

Gospodarstvo / Flash | 28. 04. 2015. u 14:45 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas s visokim predstavnikom međunarodne zajednice i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH Valentinom Inzkom i njegovim zamjenikom Davidom Robinsonom .

Novalić i Inzko ukazali su na značaj reformi koje u FBiH i BiH treba provesti, a prije svega onih od kojih ovisi ekonomski napredak.

Federalni premijer upoznao je visokog predstavnika o nastojanjima Vlade FBiH da stvori što povoljniji poslovni ambijent.

Također, razmijenjene su ideje o potrebi smanjenja opterećenja na plaće, te je istaknuto da nužno i skraćenje procedure u dobivanju dozvola za pokretanje biznisa.

Ocijenjeno je da treba stvoriti mehanizme u kojima će ulagač podnijeti zahtjev za pokretanje posla, a državna administracija biti dužna da, u zadanom vremenskom roku, sama pribavi sve zakonom propisane dozvole.

Po riječima Inzka, bh. ekonomija ima brojne šanse za razvoj i proboj na druga tržišta, a jedna od njih je izvoz energije iz obnovljivih izvora, u čemu BiH može postati prepoznatljiva.

Dodao je da zato stvari treba mijenjati puno brže nego što je sada slučaj, a da su za poslovne procese presudni i borba protiv korupcije i podizanje učinkovitosti administracije.

U tom kontekstu, Novalić je upoznao goste o namjerama Vlade FBiH da mijenja postojeći Zakon o državnoj službi i administraciju stavi u ulogu potpunog servisa građana i gospodarstva, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close