Vlada FBiH

Novac od igara na sreću korisnicima dvaju ministarstava

Gospodarstvo / Flash | 28. 07. 2016. u 13:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o raspodjeli dijela prihoda u iznosu od 3.046.130,26 KM uplaćenih u Proračun FBiH u 2014. i 2015. godini ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Iznos od 2.582.229,26 KM raspodijeljen je za financiranje programa i projekata koji se odnose na „Zadovoljavanje potreba osoba sa invaliditetom u smislu poboljšanja životnih uvjeta i rada njihovih organizacija“, 12.560 KM za programe i projekte koji se odnose na „Smještaj i utočište žrtvama torture i nasilja“ (sigurne kuće), 82.602 KM za programe i projekte koji se odnose na „Rad javnih kuhinja“, dok je iznos od 368.739 KM raspodijeljen za financiranje programa i projekata koji se odnose na "Organiziranje akcija dobrovoljnog darivanja krvi, odnosno promociju dobrovoljnog davateljstva krvi".

Liste korisnika koje su sačinjene nakon procedure javnog natječaja date su u prilogu odluke.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima kojima su sredstva dodijeljena. Korisnici su dužni podnijeti izvještaj o utrošku sredstava.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici, na prijedlog federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta, donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Ovom odlukom odobrava se raspodjela dijela prihoda u iznosu od 276.920,94 KM uplaćenih u proračun FBiH u 2014. i 2015. godini, ostvarenih na osnovu naknada za priređivanje igara na sreću za financiranje programa i projekata iz oblasti „Promoviranje tehničke kulture i udruženja koja se bave inovacijama za nagradni fond za nagrađivanje inovatora za inovacije od međunarodnog značaja“.

Lista 24 korisnika sačinjena je po javnom natječaju i dostavljena u prilogu ove odluke.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će najkasnije u roku od 30 dana, od dana stupanja na snagu ove odluke, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima kojima su sredstva dodijeljena, koji će biti obavezni da ovom ministarstvu dostave izvještaj o njihovom namjenskom utrošku.

Korisnici sredstava koji u ugovorenom roku ne dostave izvještaj o utrošku sredstava, ili dodijeljena sredstva utroše suprotno propisanim kriterijima, neće moći ostvariti pravo na dodjelu sredstava u sljedeće dvije godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close