Lysobact

Nova forma Bosnalijekovog najprodavanijeg brenda predstavljena bh. farmaceutima

Gospodarstvo / Flash | 22. 11. 2014. u 15:03

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru IV Simpozija magistara farmacije Federacije BiH, danas je u Zenici bh. farmaceutima predstavljena nova forma najprodavanijeg Bosnalijekovog brenda "Lysobact".

Klinička farmakologinja Meliha Mehić istaknula je da jedinstvena formulacija u svijetu oralnih antiseptika "Lysobact Spray" omogućava brzu primjenu, dobro i ciljano raspršivanje po teško dostupnim mjestima u usnoj šupljini, te da ne sadrži alkohol.

''Riječ je o jedinom proizvodu oralnih antiseptika na tržištu, koji sadrži prirodnu komponentu lizozim, čija je efikasnost dokazana u liječenju grlobolje, upale krajnika, te upale sluznice usne šupljine i afti'', kazala je ona.

Sigurnost, kao i nepostojanje kontraindikacija "Lysobacta" upravo potiču od ove prirodne komponente lizozima, koju ne sadrže drugi oralni antiseptici.

O značaju i ulozi prirodne komponente lizozim na simpoziju magistara farmacije FBiH govorila je i Jasminka Krehić, podsjetivši na škotskog biologa, nobelovca sir Alexendera Fleminga koji je rekao da će otkriće lizozima pobuditi jednog dana veći interes od otkrića penicilina.

''Lizozim je jedan od najvažnijih faktora nespecifične lokalne otpornosti, a njegova uloga u organizmu opravdava naziv enzim budućnosti'', istaknula je ona.

Proizvod "Lysobact" je već punih 35 godina dostupan na tržištima širom svijeta. Pacijenti, ljekari i farmaceuti ga povezuju sa tradicijom, povjerenjem, kvalitetom, iskustvom i efikasnošću.

"Bosnalijek" je proizveo više od 50 milijuna pakovanja "Lysobacta", urađene su brojne stručne analize i studije kojima je potvrđena jedinstvena formula ovog proizvoda.

"Lysobact" efikasno kontrolira bakterijsku floru u usnoj šupljini, djeluje prvenstveno protiv bakterijskih uzročnika infektivnih bolesti i za razliku od drugih oralnih antiseptika djeluje protiv upale, jača odbranu sluznice, ublažava zacjeljivanje i djeluje antialergijski.

Na ovogodišnjem IV Simpoziju magistara farmacije FBiH nazočilo je oko 600 magistara farmacije.

Organizatori ovog stručnog skupa bili su Komora magistara farmacije Federacije BiH i Farmaceutsko društvo Federacije BiH, pripćeno je iz "Bosnalijeka".

Kopirati
Drag cursor here to close