Otkazano 1400 letova

Njemački piloti stupili u 35-satni štrajk, posljedice osjeća 200.000 putnika

Gospodarstvo / Flash | 20. 10. 2014. u 15:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Piloti njemačke avio-kompanije Lufthansa su stupili danas u novi 35-satni štrajk upozorenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sindikat njemačkih pilota Vereinigung Cockpit (VC) je priopćio da su danas su 13 sati piloti stupili u štrajk upozorenja zbog nepostizanja dogovora sa rukovodstvom Lufthanse o prijevremenom umirovljenju 5.400 pilota.

Iz sindikata Vereinigung Cockpita su dodali da će štrajk trajati do sutra u ponoć i da u tom razdoblju neće biti realizirane kratke i srednje rute letenja.

Dodaje se kako će od sutra od 6 sati do ponoći u štrajk stupiti i piloti aviona Airbus A380, A340 i A330, te piloti Boinga 747 koji lete na dalekim rutama.

Iz Sindikata VC ističu da ni nakon sedam štrajkova od travnja ove godine nisu uslišeni njihovi zahtjevi i da žale zbog neugodnosti koje štrajkom nanose putnicima, te pozivaju rukovodstvo Lufthanse da se prestane suprotstavljati njihovim zahtjevima.

Iz Lufthanse javljaju da će u spomenutom periodu štrajka biti otkazano blizu 1.400 letova, dok će blizu 700 letova ipak biti realizirano uz pomoć drugih kompanija i pilota volontera. Također se navodi da će štrajkom biti pogođeno više od 200.000 putnika.

Na arodromima u Frankfurtu i Berlinu već su nastali redovi putnika, koje o štrajku informiraju službenici Lufthanse.

Sindikat je ranije prekinuo pregovore s rukovodstvom Lufthanse o uslovima za prijevremenu mirovinu pilota njemačke kompanije i zaprijetio da će stupiti u štrajk. Ovo će biti osmi štrajk upozorenja zbog istog nesporazuma.

Uporedo s tim, iz Deutsche Bahna javljaju da su jutros u 4 sati u cijeloj zemlji svi vlakovi počeli ponovo prometovati predviđenim rasporedom.

Strojovođe teretnih vlakova u Njemačkoj su u petak u 15 sati stupili u štrajk, a dan kasnije su im se pridružile i kolege u putničkom željezničkom prometu. Iz sindikata strojovođa GDL su priopćili da narednog tjedna neće štrajkati i da iščekuju konačno rješenje spora sa rukovodstvima željeznica.

Kopirati
Drag cursor here to close