Sajam u Mostaru

Nezaposlenima ponuđeno 1.500 radnih mjesta

Gospodarstvo / Flash | 27. 11. 2015. u 13:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sajam obrazovanja i zapošljavanja otvoren je u petak u Mostaru u Mepas Mallu. Na više od 150 štandova predstavili su se poslodavaci, lokalni i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju.

Prvotni je plan da se preko ovog sajma zaposli 1 500 osoba.

Sajam pruža mogućnost nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u izravne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH.

Istovremeno, Sajam je i prilika za kompanije i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku paozornost onih koji traže posao i poslovnih partnera.

Udruga Minores je na sajmu predstavila svoj rad, te otvorila mogućnost svim zaintesiranima da volontiraju.

''Volotiranje je u svakom slučaju dobrodošlo, a što se tiče donacija mi se financiramo od donacija pravnih i fizičkih osoba, tako da su oba vida pomoći dobro došla'', rekla je Anica Ištuk iz udruge Minores za Bljesak.info.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru se također predstavio na ovom Sajmu. Srednjoškolcima su predstavili zanimanja za koja se mogu obrazovati na fakultetima.

''Ponosna sam što je Mostar domaćin jednog ovakvog sajma, nečeg pozitivnog što okuplja velik broj ljudi. Vjerujem da će dosta koristiti srednjoškolcima vezano za njihovo buduće zanimanje, a studentima za njihovo zapošljavanje'', rekla je Janja Marušić predsjednica Studentskog zbora za Bljesak.info.

Ovo je treći put da se održava jedan ovakav sajam u BiH u organizaciji Ureda Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini i Veleposlanstva Norveške u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close