V.D. direktora

Nepotizam u 'Radu': Zaposlio 84 člana svoje obitelji

Gospodarstvo / Flash | 23. 05. 2015. u 11:39 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državne institucije i poduzeća vladajućim strankama u BiH godinama služe za uhljebljivanje odanih poslušnika i krčmljenje narodnog novca. Najbolji primjer za takvu bahatost je sarajevsko poduzeće 'Rad', u kojem je Almas Ćatović, v. d. izvršnog direktora za poslove higijene, zaposlio čak 84 člana uže i šire obitelji, piše Dnevni avaz.

Kako otkriva 'Avaz', što je potvrdio i izvor iz ovog poduzeća, Ćatović je u 'Radu' zaposlio suprugu, sinove, sestre, zetove, šure...

Razne malverzacije

Ćatović je odani kadar SDA, stranke koja mu je omogućila da vrtoglavo brzo napreduje od vozača do drugog i vrlo utjecajnog čovjeka u firmi koja ima oko 1.200 uposlenika.

''Izvršni direktor Ćatović u firmu je došao kao vozač kamiona za odvoz smeća. Iako nije imao završenu školu, uslijedilo je napredovanje pomoću raznih veza i malverzacija. Završio je poslije i fakultet. On je direktor za poslove javne higijene, a ima diplomu profesora predškolskog odgoja'', tvrdi Avazov izvor iz 'Rada'.

Također, navodi se i to da je za kratko vrijeme stekao četiri stana. Prema tvrdnjama novinarskog izvora, veliku dobit Ćatović je ostvario zbog činjenice da je zadužen za asfaltiranje ulica u glavnom gradu BiH.

''On je u talu s jednim od građevinara. Od njega je kao kompenzaciju za uslugu besplatnog asfaltiranja, a na račun 'Rada', dobio džip'', rekao je 'Avazov' izvor.

Obiteljske veze

Novinari su kontaktirali i nadležne u poduzeću 'Rad'. Direktor Selim Babić kazao je za 'Avaz' da su u tom poduzeću zaposleni Ćatovićeva supruga, sin i šura. Kako nam je rekao, za ostale navode familijarne povezanosti uposlenika teško je govoriti, jer je među oko 1.200 radnika teško utvrditi familijarne veze.

Ima li, osim supruge, sina i šure, u 'Radu' još članova njegove obitelji, novinari Dnevnog avaza su pokušali saznati od Ćatovića. On, međutim, nije bio spreman razgovarati o tome.

Mobing nad radnicima

Novinarski izvor kazao je i to da Ćatović provodi mobing nad uposlenicima, od kojih traži da glasuju za njegovog šuru u utrci za predsjednika sindikalne organizacije.

Babić je, uz opasku da se Uprava ne miješa u rad Sindikata, potvrdio da se u firmi bira predsjednik Sindikata te da su se tijekom predlaganja kandidata i favoriziranja nekih od njih iznosile razne optužbe i pritisci. Što se tiče žalbi radnika da Ćatović provodi mobing nad njima, Babić je naveo da se niko od uposlenika njemu, kao direktoru, nije žalio, piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close