S druge strane ulice

Nastavljeni radovi na nogostupu Avenije

Gospodarstvo / Flash | 30. 07. 2016. u 07:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na nogostupu Avenije su se 'preselili' i na drugu stranu ulice. Naime, 14. srpnja počela je druga faza rekonstrukcije nogostupa i to u Ulici kralja Tomislava od križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira do križanja s Ulicom kralja Zvonimira, a danas su se radovi nastavili i na drugoj strani ulice.

Podsjetimo, planirano je da se u spomenutoj ulici nogostup obnovi s obje strane, a projekt obuhvaća rekonstrukciju nogostupa, te sanaciju korijenovog sustava stabala.Planirano je da nogostup prometnog traka bude odvojen razdjelnim zelenim pojasom. Razdjelni zeleni pojas bi trebao biti izdignut i orubljen od strane ceste betonskim rubnjacima. Nogostup je planiran od betonskih flastera, debljine d=6 cm, na sloju pijeska d=4 cm i tamponskoj podlozi d=10 cm, rekli su ranije iz Gradske uprave.

Rok da se radovi završe je 120 dana, izvođač radova je HP Investing, nadzor vrši Bemer d.o.o Mostar, a vrijednost projekta je 160.000,00 KM.

Inače, prva rekonstrukcija nogostupa Ulice kralja Tomislava započela je 2012. godine, kada su iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara rekli kako se pored nogostupa uređuje i zeleni pojas.

Kopirati
Drag cursor here to close