Mostar

Nastavak izgradnje nasipa u Bakijinoj luci

Gospodarstvo / Flash | 28. 01. 2015. u 15:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija nasipa u Bakijinoj luci u Mostaru koji će zaštiti stanovnike ovoga mjesta od izlijevanja Neretve započela je jučer. Pripremni radovi uključuju ravnanje staze i procjenu terena. Izvođač radova je mostarsko građevinsko poduzeće “Gedora”, a investitor Grad Mostar koji će u projekt uložiti oko 80 tisuća KM, piše Dnevni list.

''U prvoj fazi projekta koji je započeo pretprošle godine urađen je glineni nasip. Na glineni dio ćemo postaviti sloj pijeska, a zatim kamen koji će nasip učvrstiti i učiniti ga sigurnijim i nepropusnijim'', kazao je Jure Barišić iz poduzeća “Gedora”.

Nasip čija će dužina iznositi oko 400 metara štitit će žitelje naselja Bakijina luka koji su ranije negodovali zbog gradnje glinenog nasipa koji im se činio nesiguran i lako propustan.

Pomisao da naselje doživi još jednu poplavu mještanima je zadavala glavobolje jer naknade šteta koje su nastale na mjestima uz korito Neretve prije nekoliko godina još nisu u cijelosti svima isplaćene, javlja Dnevni list.

Podsjetimo, nasip u mjestu Bakijina luka napravljen je prošle godine i nije imao nikakvu funkciju u zaštiti od plavljenja, jer je ovo naselje uz korito rijeke Neretve plavilo već nekoliko puta pa građani s neizvjesnošću prate svaki rast razine rijeke.

Kopirati
Drag cursor here to close