planovi

Najveći ‘okolišni’ problem u HBŽ je odlazak mladih

Gospodarstvo / Flash | 13. 05. 2015. u 14:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlada Hercegbosanske županije(HBŽ), Draško Dalić danas je zajedno s ministrom graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, Hikmetom Hodžićem sudjelovao na 19. radnoj Sjednici Savjeta Prostornog plana za područje Hercegbosanske županije.

U priopćenju iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije, radu Savjeta Prostornog plana nazočio je i predstavnik Ministarstva prostornog uređenja Federacije BiH Enver Džomba. Na početku sjednice nazočnim članovima Savjeta obratio se predsjednik Vlade, Draško Dalić kazavši od kojeg je značaja izrada i donošenje Prostornog plana za Hercegbosansku županiju istaknuvši kako se maksimalno moraju uvažavati stavovi općinskih vijeća i općinskih načelnika, jer su upravo to institucije koje najbolje znaju za što namijeniti prostor lokalnih zajednica.

„Prostornim planom potrebno je osigurati lokacije za energetske objekte: termo, hidro, vjetro i solarne elektrane tj energetski sektor kao i za autocestu Banjaluka- Split jer u suprotnom od Prostornog plana neće biti ništa. Trenutno naš najveći "okolišni” problem je nezaposlenost i odlazak mladih osoba, zbog toga svi skupa moramo raditi da to promijenimo, a jedan od načina je i izrada ovog prostornog plana koji otvara prostor za gospodarski razvoj”, kazao je Dalić.

Nakon razmatranja izvješća sa javne rasprave o Nacrtu Prostornog plana područja Hercegbosanske županije za razdoblje 2008. – 2028. godine, Savjet je zaključio da nositelj izrade Prostornog plana "Novi urbanistički zavod Banja Luka” u nacrt plana ugradi razmatrane primjedbe i kao takav dostavi Savjetu na razmatranje odnosno davanje konačnog mišljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close