Gradačac

Nagrada za domaće mlijeko i farmere

Gospodarstvo / Flash | 27. 08. 2015. u 16:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Gradačcu, na 42. Sajmu šljive, mljekari 'Inmer' dodjeljena Zlatna medalja za kvalitet za Dukat tekući jogurt 3,2% mliječne masti proizveden u mljekari 'Inmer' u Gradačcu.

Kvalitetu Dukat tekućeg jogurta i drugih proizvoda koji su bili u konkurenciji za osvajanje priznanja, provjeravala je stručna komisija sačinjena od predstavnika Sajma i Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu. Ovo je još jedno u nizu priznanja za kvalitet mljekari 'Inmer' koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH.

Na ceremoniji dodjele nagrade, Zlatnu medalju za Dukat tekući jogurt 3,2% mliječne masti preuzeo je direktor mljekare 'Inmer', Bože Vidić.

"Prepoznavanje kvalitete, kako od strane stručne javnosti, tako i od više milijuna potrošača rezultat je konstantnog ulaganja u naše proizvodne pogone i tehnologiju u Bosni i Hercegovini. Do sada je u mljekaru 'Inmer' Lactalis Group uložio preko 16,5 milijuna KM, a u ovoj godini bit će uloženo dodatnih 2 milijuna KM kako bi kvalitet proizvoda uvijek bio na maksimalnom nivou", istaknuo je voditelj marketinga kompanije Lactalis BH, Haris Kadenić.

Iz proizvodnih pogona 'Inmera' na police u trgovinama širom BiH i zemalja regije, svakodnevno stižu proizvodi nastali od svježeg bosanskohercegovačkog mlijeka, a prema recepturama, znanju i dugogodišnjem iskustvu francuskog Lactalisa, te uz pomoć mladog tima domaćih stručnjaka.

Na taj način, osim za mljekaru 'Inmer', ovo je priznanje i za više od 3.600 farmera iz Bosne i Hercegovine od kojih 'Inmer' otkupljuje mlijeko za proizvodnju za preko 60 proizvoda robnih marki Dukat, Brzo&Fino, Dar prirode i Domaće blago, navodi se iz Lactalisa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close