Regulacija plaća

Nadležna komisija podržala dopune Zakona o plaćama

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2015. u 13:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) prihvatili su principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i uputili ga u dalju parlamentarnu proceduru.

Nakon rasprave o ovom zakonskom prijedlogu, Komisija je usvojila zaključak u kome se od Vijeća ministara BiH traži da do 30. rujna izradi sveobuhvatan sustavni prijedlog zakonskog rješenja koje regulira pitanje plaća i naknada u institucijama BiH, vodeći računa o tome da predložena rješenja trebaju biti ugrađena u zakone koji reguliraju ovu oblast.

Komisija je prihvatila i Informaciju o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. prosinca 2014. godine, kojeg je izradilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

Prihvaćen je i Izvještaj i dopuna Izvještaja o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2014. godinu, a Komisija je odlučila da od Zajedničkog kolegija PSBiH i Vijeća ministara BiH zatraži informaciju o zakonitosti imenovanja predsjedavajućeg Ureda za razmatranje žalbi.

Komisija je prihvatila Prijedlog plana za razmatranje revizorskih izvještaja o financijskom poslovanju institucija BiH u 2014. godini, kojeg je izradio Ured tajnika Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH.

Odloženo je razmatranje Izvještaja o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2014. godinu, a ovaj izvještaj bit će razmotren s revizorskim izvještajem o tom dokumentu, priopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close