Kopija iskaznice i marka

Na natječaju možete sudjelovati ako uložite jednu KM

Gospodarstvo / Flash | 09. 03. 2015. u 15:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas set podzakonskih akata kojima se značajno smanjuju troškovi prijavljivanja građana na javne natječaj za zapošljavanje u republičkoj upravi i jedinicama lokalne samouprave.

Građani će, od sada, za samo jednu KM, moći sudjelovati na natječaju, tj. bit će potrebno dostaviti kopije osobne iskaznice ili putovnice, diplome o završenoj stručnoj spremi te uvjerenja ili potvrde o radnom iskustvu i potpisan set izjava koje je načinila Vlada RS.

''Originalne dokumente ili uvjerenja, od sada će, obavezu da dostave imati samo najuspješniji kandidati i to u roku od sedam dana, od dana objavljivanja rezultata natječaja'', priopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Zaključkom je Vlada RS-a preporučila i svim ostalim korisnicima, koji raspisuju natječaje, da poštuju ovaj princip u skladu sa svojim propisima.

Na sjednici je utvrđen i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, koji je usklađen sa odredbama novog Zakona o prekršajima.
Vlada je razmatrala i usvojila Informaciju o radovima u poljoprivredi i podsticajnim mjerama za proljetnu sezonu 2015. godine, te podržala mjere i aktivnosti koje poduzima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje su usmjerene na dinamiziranje tekućeg i dugoročnog razvoja agrarnog sektora RS.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je za podršku proljetnoj sjetvi i radovima u poljoprivredi za 2015. godini predložilo set mjera koje će doprinijeti revitalizaciji sektora nakon posljedica poplava iz 2014 godine, zasnivanju novog proizvodnog ciklusa, te većem stupnju investiranja u sektor, kao i većem stupnju uvezivanja i kontrole subjekata u primarnoj i prehrambenoj industriji.

Vlada RS donijela je Uredbu o uvjetima i načinu realizacije programa podrške zapošljavanju, kojom se uređuju uslovi i način stimuliranja povećanja zaposlenosti na teritoriji RS, kriteriji i procedure za dodjelu sredstava, dinamika isplate dodijeljenih sredstava, te način praćenja realizacije programa podrške zapošljavanju.

Vlada RS usvojila je Izvještaj o realizaciji Akcijskog plana zapošljavanja u RS za 2014. godinu kao i Akcijski plan zapošljavanja za 2015. godinu.

Za ovu namjenu Vlada i Zavod za zapošljavanje RS osigurali su sredstva u ukupnom iznosu od 10.316.687 KM.

Fokus ovogodišnjeg Akcionog plana zapošljavanja bit će na zapošljavanju, isključivo u gospodarstvu, te podršci zapošljavanju ugroženih grupa.

Vlada RS donijela je i Odluku o isplati akontacije novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim općinama, u ukupnom iznosu od 375.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close