Unatoč lošem vremenu

Na farmi "Humilišani" održana radionici o urbanom (po)vrtlarenju

Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2015. u 17:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana "Nešto više" iz Mostara organiziralo je danas na farmi "Humilišani" kod Mostara radionici o urbanom (po)vrtlarenju i okupila dvadesetak polaznika željnih da nauče osnove (po)vrtlarenja i ta znanja primjene u svojim vrtovima, baštama ili na balkonima.

Zamjenica izvršnog direktora Udruženja Sanja Đarmanović kaže Feni da je radionica obuhvatila terorijski dio koji se odnosio na planiranje malog vrta (priprema zemlje, planiranje sadnje i nabavka sadnica, tehnika sadnje za različite kulture, zaštita sadnica, sadnja cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja...).

U praktičnom dijelu, uz stručnu pomoć magistrice Alme Rahimić, isprobali su proces sadnje povrća i drugog bilja/cvijeća na za to pripremljenim parcelama na farmi. Ipak taj dio zadatka, zbog loših vremenskih uvjeta, obavili su tek djelomično.

Namjera organizatora te radionice je da animira posebno ljude u gradu da prostor i okolinu u kojoj žive i često je neuređena oplemene sadnjom cvijeća i/li povrća te im pokažu da za to nije potrebno mnogo vremena ni prostora, a efekti su pozitivni kako ekonomski tako i po duševno stanje.

Radionica je dio projekta "Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini" kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i prva je u nizu planiranih za period koji slijedi.

Kopirati
Drag cursor here to close