Spremna za kupače

Na Bunici postavljena betonska brana

Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2017. u 17:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Bunici je proteklog vikenda završeno postavljanje betonske brane, a samim time, bazen je spreman za kupače. Nakon što, zadnjih godina, zimske padaline unište betonske blokove, pred ljetnu sezonu kupanja, brana se svake godine obnovi, pa je tako bilo i ove.

Od prošle godine Grad Mostar je počeo izdvajati financijska sredstva za uređenje Bunice, kako bi bila spremna u ljeto za sve posjetitelje. Ove godine će se od tih sredstava urediti parking u Malom polju, te rekonstruirati put prema rekreacijsko – sportskom centru Bunica, piše Dnevni list.

Buna je nekada u ovo vrijeme je ‘vrvila’ od kupaca. Kupanje je znalo krenuti već početkom svibnja, da bi trajalo čak i do početka listopada. Poznato kupalište znalo je nekada biti puno kampera bilo domaćih ili onih stranih.

Ljetne noći su mnogi uz gitaru i piće provodili uz obale Bunice, a znalo se često baciti tavle, tenisa pa i nogometa. Bio je tu nekada i plavi most sa kojeg se skakalo, a koji je ujedno služio kao brana da bi voda bila toplija i dublja, a često se na betonskim rubovima bazena nije moglo naći mjesto za peškir.

Bilo je govora kako će ove godine umjesto betonskih blokova biti napravljen most, no, od toga nema ništa. Ljubitelji ove lokacije će se, izgleda, načekati da prijeđu preko mosta na drugu stranu Bunice.

Bez obzira na sve, Bunica je biser Hercegovine i svake godine broji više stotina kupača dnevno, dok se vikendom bilježe i veće brojke. Dovoljno brige se ne vodi o njoj, ali zato bismo se svi trebali potruditi očuvati je kako bismo uživali u njenim ljepotama, a i nadolazeći mladi naraštaji.

Kopirati
Drag cursor here to close