Rekonstrukcija

Mostar: Uskoro kreće nastavak rekonstrukcije Fejićeve ulice

Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2016. u 01:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro kreću radovi na rekonstrukciji ulice Braće Fejića, navodi 'Dnevni list'. Između nekoliko izvođača radova, Grad Mostar je na raspisanom javnom natječaju izabrao građevinsko poduzeće HP Investing iz Mostara i firmu Građevinar Fajić.

Vrijednost projekta iznosi 2,229 milijuna KM, a rok završetka radova je četiri mjeseca. U tome vremenskom razdoblju obnovit će se parter i ulični mobilijar.

Osim HP Investinga i firme Građevinar Fajić, za izvođenje radova su aplicirali i poduzeća Amitea koja je radove procijenila na 2,266 milijuna KM i Hering iz Širokog Brijega odakle je stigla ponuda u iznosu od 2,305 milijuna KM, piše 'Dnevni list'.

Najpovoljnija ponuda pristigla je od ponuđača iz mostarskog poduzeća Konzorcij GD Konstrukcije i AMG Mostar. Kako se saznaje iz Grada Mostara, njihova ponuda je bila u dokumentacijskom smislu nepotpuna i zbog toga nije niti uzeta u razmatranje.

Iz Gradske uprave su se vodili kriterijem najpovoljnijeg ponuđača, zbog čega su poduzeća HP Investing i Građevinar Fajić izabrani.

Radovi konstrukcije će se financirati iz gradskog proračuna, dijelom iz sredstava vlade FBiH u okviru programa iz sredstava GSM licence i Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Obnova Fejićeve ulice je krenula u travnju 2013. godine i tada je u nju uloženo oko 1,195 milijuna KM. Radovi su podrazumijevali postavljanje elektro i PTT kabela, te vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, kao i djelomično popločavanje kamenom.

Kopirati
Drag cursor here to close