radovi kraju

Mostar: Stigao asfalt na novi kružni

Gospodarstvo / Flash | 20. 08. 2016. u 09:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na izgradnji novog kružnog toka u Mostar na raskrižju kod novoizgrađenog stambeno-poslovnog objekta Mljekara privode se kraju te je trenutno u fazi postavljanje asfalta i spajanje ulica Ante Starčevića i Kneza Višeslava.

Kako Bljesak.info doznaje na radilištu, trenutno se postavlja prvi sloj, no radovi neće biti gotovi danas.

''Drugi sloj će se raditi sljedećeg tjedna, a sve će biti zavrđeno kada se uklone ostale preostale nelegalno postavljene kućice'', ističu za naš portali radnici.

Također doznajemo kako je crtanje signalizacije predviđeno za kraj sljedećeg tjedna.

Predviđeni rok za ove radove jeste 31. kolovoza, no kako je i ranije za Večernji list potvrdio Ivica Barbarić, šef gradilišta, napredak ide brže od očekivanog te će vjerojatno završiti i prije roka.

''Planiramo čak i prije pustiti promet da funkcionira na samoj makadamskoj površini, da probamo kako to funkcionira, a i ako se primijeti da ima bilo kakvih problema s podlogom, da možemo intervenirati na najbolji način i da asfalt bude najkvalitetnije postavljen'', kazao je šef gradilišta, te istaknuo kako, unatoč velikim gužvama koje je izazvala rekonstrukcija ovog dijela prometnice u Mostaru, većih problema s građanima i vozačima nije bilo.

''Suradnja između nas i sudionika u prometu, kao i građana, dosta je dobra. Velika većina se prilagođava našoj prometnoj signalizaciji, iako uvijek imate i one tanjih živaca, no to su ipak vrlo rijetki slučajevi. Dakle, prati se gradilišna signalizacija i ja još jednom pozivam da se građani još malo strpe jer mislim da će nam, po završetku ovih radova, svima biti bolje i lakše'', rekao je Bošnjak.

Inače, radove izvodi poduzeće Brina iz Posušje, a kružni tok na spomenutoj lokaciji Grad će koštati 361.390 konvertibilnih maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close