Drama u središtu grada

Mostar: Stanari svojim tijelima protiv bespravne gradnje

Gospodarstvo / Flash | 23. 07. 2016. u 13:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara koji stanuju u neposrednoj blizini Higijenskog zavoda i ulice Maršala Tita kod broja 48 prijavili su kako je pored njihovih kuća započela bespravna gradnja objekta. Investitor (fizička osoba), kako su naveli, ne poštuje Rješenje o obustavi radova koje je izdano prije kolektivnog godišnjeg odmora Gradske uprava Mostara, te gradnju nastavlja vikendom.

U Gradu Mostaru trenutno je, zbog kolektivnog godišnjeg odmora djelatnika Gradske uprave, na dužnosti samo jedan dežurni građevinsko-urbanistički inspektor, kojeg su građani također obavijestili o ovom slučaju.

Započeta izgradnja objekta bi stanarima zatvorila prozore i onemogućila prilaz kućama. Investitor je u subotu ujutro nastavio s gradnjom i počeo graditi zid koji se nalazi pedesetak centimetara od njihovih kuća i stanari su bili prinuđeni da svojim tijelima onemoguće bespravnu gradnju.

Ni novinari nisu mogli raditi svoj posao jer im investitor nije dozvolio da uđu u krug gradilišta. Policijski službenici su intervenirali dva puta i uspjeli su spriječiti eventualni sukob.

Stanari se pitaju što je potrebno učiniti i bi li možda njihove mrtve glave zaustavile bespravnu gradnju i natjerale čelnike Grada Mostara da konačno razmisle o ovom problemu koji Mostarce muči već duže vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close