Konferencija

Mostar postaje partner za zapošljavanje

Gospodarstvo / Flash | 16. 05. 2016. u 13:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna organizacija rada (ILO) je u veljači 2016. godine započela provedbu novog trogodišnjeg projekta koji financira Europska unija "Lokalna partnerstva za zapošljavanje" čiji cilj je poticanje održivog, partnerski orijentiranog aktivnog tržišta rada na lokalnoj razini.

Projekt je dio EU programa za lokalni razvoj i zapošljavanje, koji predstavlja nastavak pojedinih aktivnosti Programa za oporavak od poplava u oblasti ekonomskog oporavka u područjima pogođenim poplavama, a također će podržati lokalni ekonomski razvoj i lokalne nevladine organizacije.

Ukupna vrijednost projekta je 4,4 milijuna eura, od kojih su 3 milijuna eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini s ciljem pružanja podrške stvaranju novih radnih mjesta i lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju suradnju između lokalnih aktera.

''ILO poziva sve zainteresirane jedinice lokalne samouprave, gospodarstvenike, obrazovne institucije, zavode za zapošljavanje te nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini, da prisustvuju prezentaciji projekta i na taj način saznaju koje su mogućnosti za konkuriranje za dobivanje spomenutih bespovratnih sredstava'', priopćeno je.

Prezentacija će se održati u 12 gradova u Bosni i Hercegovini među kojima je i Mostar. Prezentacija u gradu na Neretvi će biti održana 6. lipnja u 12:00 sati u Gradskoj vijećnici.

Kopirati
Drag cursor here to close