A radovi opet kasne

Mostar: Nakon 42 godine gradi se novo igralište

Gospodarstvo / Flash | 23. 08. 2016. u 06:53 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do sredine rujna mostarsko naselje 'Experiment' nakon 42 godine trebalo bi dobiti novo igralište. No, s obzirom na tempo radova, čini se kako bi završetak igrališta mogao kasniti.

Inače, građani ovog naselja pokrenuli su inicijativu da se novac koji se u gradskom proračunu izdvaja već godinama konačno uloži u obnovu igrališta, a radovi su krenuli početkom kolovoza.

''JP Komunalno je izvođač radova, no radovi su u posljednje vrijeme zastali. Komunalno ima svega desetak radnika, a dobili su nekoliko poslova, pa jedan dan rade na ovom gradilištu, drugi pretpostavljam, na nekom drugom, pa su radovi u zastoju. Još ako kiša padne odužit će se, a uskoro počinje školska godina'', kaže u razgovoru za Bljesak.info Srđan Lucović, stanar naselja Experiment i jedan od pokretača inicijative za obnovu igrališta, koje kako kaže od 1974. godine nije renovirano.

Poduzeće Sopa d.o.o Posušje je izradilo projekt obnove koji je u vrijednosti 140 tisuća KM, no Grad ima 75 tisuća KM, pa je ta svota uložena u obnovu igrališta.

''Mi smo išli na varijantu dajte nam što možete da se uradi za te pare koje imate, jer kada bi čekali da bude novca u vrijednosti projekta, obnova bi se opet čekala'', kaže Lucović otkrivajući kako je projektom predviđeno da se naprave dva mala igrališta za djecu s dvije klackalice, ljuljačke i toboganom, da se preko utabanih pristupnih staza napravi šetnica, te da se uredi prostor oko kontejnera gdje se smeće odlaže, kako se ne bi raznosilo.

Lucović je spomenuo i kako su se stanari ovog naselja organizirali i skupili novac za kosilicu, kako bi nakon obnove igrališta mogli održavati prostor.

Inače, naselje je nakon godina borbe s oborinskim vodama i poplavama nedavno dobilo i novi sustav oborinskih voda koji je ovaj problem riješilo.

Kopirati
Drag cursor here to close