Uz Sarajevo

Mostar na karti turista iz Južne Koreje

Gospodarstvo / Flash | 04. 02. 2015. u 07:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i hercegovina našla se među destinacijama stanovnika Južne Koreje, pa je tako našu državu od siječnja do studenog prošle godine posjetilo 25.304 turista iz Južne Koreje.

Jedan od državljana te zemlje koji živi i radi u BiH Kim Soung Ryong kazao je da većina Koreanaca posjećuje Sarajevo i Mostar.

Ryong je Agenciji ONASA kako BiH ima mnogo lijepih i povijesnih lokacija koje koreanski turisti mogu posjetiti.

''Ali treba se raditi više na izgradnji objekata. Većinu Koreanaca zanima da vide multi-kulturna društva i mjesta'', kazao je Ryong i dodao da turisti iz njegove zemlje iz BiH nose dobre utiske zbog ljubaznosti i gostoprimstva ljudi.

On je podsjetio, prenosi BHRT, da Koreanci zbog ratnih djelovanja nisu imali priliku posjetiti ovu regiju, ali da su balkanske zemlje posljednjih godina svrstane u turističku ponudu u Koreji.

'U suštini, mnogi Koreanci putuju širom svijeta. Prije desetak godina, neki su osobno počeli posjećivati Balkan, a ta iskustva su se postupno počela pojavljivati u Koreji na blogovima, magazinima… Prije sedam-osam godina neke agencije su počele praviti grupne programe putovanja, koji uključuju većinu balkanskih zemalja. Od prije tri godine, glavne koreanske turističke agencije su također počele praviti takve programe'', naveo je Ryong.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, u studenom 2014. godine Bosnu i Hercegovinu je posjetilo 1.198 turista iz Južne Koreje.

Kopirati
Drag cursor here to close