Rekonstrukcija

Mostar dobio novu šetnicu

Gospodarstvo / Flash | 01. 12. 2013. u 10:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije bilo službenog otvaranja, uklanjanjem zaštitne ograde Mostar je dobio novu šetnicu. Naime, svi radovi na trgu Musala, ispred Muzičke škole još nisu završeni, međutim glavni dio jeste, te je uklonjena ograda kako bi pješaci mogli koristiti ovaj dio za šetnju, umjesto ceste.

Radovi na obnovi ovog dijela grada trebali su biti gotovi u kolovozu ove godine, međutim prolongirani su kao nebrojeno puta do sada.

Na platou ispred Muzičke škole postavljen je novi nogostup, urađene su podzemne instalacije, postavljene su nove sadnice, nova rasvjeta, urađeno je autobusno stajalište, te dio gdje bi trebalo biti posađeno cvijeće.

Sporedna ulica iza Muzičke škole, kao i veći dio ulice Osmana Ose Grebe (ispod T.C. Biosphere) sa pripadajućim ulicama je također završen, sa urađenim podzemnim instalacijama, postavljenim novim pločama, kanalizacijskim sustavom i dr.

Veći dio radova je preseljen u dio ulice braće Fejića (od BH Telecom do nekadašnjeg 'Kraša') gdje je dignut stari sloj asfalta, i gdje se radi na kanalizacijskom sustavu i podzemnim instalacijama.

Tijekom dana ovim dijelom ulice, zbog izvođenja radova je zabranjen promet motornim vozilima, dok se pješaci kreću s poteškoćama zbog raskopanog kolnika.

Ovo je tek početak najavljene rekonstrukcije ulice braće Fejića, koja bi trebala biti obnovljena u cijeloj dužini sve do mostarske Tepe zajedno sa pripadajućim sporednim ulicama.

Kopirati
Drag cursor here to close