Podrška

Mostar: Braniteljske zadruge dobile novčanu podršku županijskog ministarstva

Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2017. u 14:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo u četvrtak je u Mostaru potpisao ugovore s predstavnicima 16 braniteljskih/boračkih zadruga kojima je dodijeljena novčana podrška u iznosu od 50.000 maraka.

Kako je istaknuto tijekom potpisivanja, svrha ovakvih projekata je pridonijeti uključivanju nezaposlenih branitelja na tržište rada na području HNŽ i povećanju njihove motiviranosti i kompetencije za ulazak na tržište rada kao i samoorganiziranosti.

Povjerenstvo za odobravanje novčane podrške za otvaranje radnih mjesta sastojalo se od pet članova, od kojih su tri bili uposlenici Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ te profesori s fakulteta Agromediteranskog Univerziteta 'Džemal Bijedić' i Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

"Za 2016 godinu ukupno smo primili 19 prijava, a pozitivno ih je riješeno 16. Oni će dobiti sredstva za registraciju, nabavku opreme ili strojeva, te za otvaranje novih radnih mjesta", rekla je savjetnica resornog županijskog ministra Renata Raspudić.

Županijski resorni ministar Oliver Soldo istaknuo je kako je njegovo ministarstvo uspješno okončalo prošlu godinu te je najavio veći angažman u vezi rješavanja pitanja branitelja, ali da ih u tome moraju podržati županijska Vlada i Skupština.

"Ministarstvo je učinilo značajan iskorak u ostvarivanju rada s braniteljskim udrugama na osnovu projekata zaštite digniteta Domovinskog, odnosno Obrambeno-osloboditeljskog rata i želimo u tome ustrajati", naglasio je Soldo.

Direktor Boračko/braniteljske zadruge 'Plodovi Hercegovine' iz Konjica Duran Balić, u ime dobitnika novčanih potpora, zahvalio je ministru Soldi, istaknuvši kako je današnje potpisivanje ugovora putokaz kako na konkretan način pomoći braniteljima i njihovim obiteljima kroz projekte samozapošljavanja.

Prije potpisivanja upriličena je radionica na kojoj je predstavljena dosadašnja realizacija programa za zapošljavanje Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ. U radu radionice sudjelovali su i predstavnici Agronomsko i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te Agromediteranskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić', zatim predstavnici REDAH-a i Službe za zapošljavanje HNŽ, kao i predstavnici braniteljskih/boračkih zadruga s područja HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close