Završena posjeta

MMF: Intenzivnije raditi na provedbi reformi u cilju privlačenja investicija

Gospodarstvo / Flash | 24. 06. 2015. u 16:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pod vodstvom Rona van Roodena posjetila je Sarajevo i Banju Luku u razdoblju od 10. do 24. lipnja da bi napravila ocjenu najnovijih ekonomskih događanja i vodila razgovore o novom ekonomskom programu koji bi MMF mogao podržati.

''Misija i vlasti su ostvarile napredak u razgovorima po pitanju politika koje će poduprijeti rast kroz intenzivniji proces provedbe reformi u cilju privlačenja investicija i kreiranja više radnih mjesta u privatnom sektoru, o kontinuiranoj fiskalnoj konsolidaciji kako bi se osiguralo smanjenje javnog duga, unapređenju kvalitete vladine potrošnje, očuvanju stabilnosti financijskog sektora i oživljavanju bankarskog kreditiranja'', istaknuo je Rooden.

Vlastima je, međutim, kaže, potrebno više vremena da pripreme detalje u pogledu politika za nekoliko oblasti, uključujući mjere za unapređenje funkcioniranja tržišta rada, poboljšanje naplate poreza, jačanje supervizije banaka i unapređenje poslovnog okruženja.

''Misija će nastaviti razgovore s vlastima u narednim danima i spremna je pružiti pomoć vlastima u ovim naporima'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close