Od Blagaja do Vrela Borak

Mjesta koja Hercegovci obavezno trebaju pokazati turistima!

Gospodarstvo / Posao | 10. 04. 2014. u 20:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistički klaster Hercegovina, u sklopu predstavljanja na Sajmu gospodarstva u Mostaru organizirao je promotivnu turu - Doživite Hercegovinu u jednom danu! 

U posjeti ljepotama Hercegovine sudjelovali su predstavnici privatnog sektora turizma iz Hercegovine i turističkih agencija iz regije. Cilj inicijative je promocija Hercegovine kao turističke regije, ali i  uvezivanje postojećih sudionika u turizmu u Hercegovini, s turističkim agencijama u regiji.

Obilazak prirodnih ljepota Hercegovine

Posjeta ljepotama Hercegovine uključivala je posjet čarobnom gradiću Blagaju, panoramsko razgledanje Kamenih vinograda, posjet vodopadu Kravica, kušanje hercegovačkih delicija u prirodi, prikazivanje avanturističkog turizma, obilaske vrela Borak i Peći Mlini koja je nova turstička lokacija u Općini Grude. Peć Mlini je potencijalno vrlo zanimljiva za turiste koji se bave alpinističkim sportovima ili su jednostavno željni šetnje u prirodi.

Ova inicijativa je dio promotivnih aktivnosti Turističkog klastera Hercegovina (TKH) organiziranih u Okviru Međunarodnog Sajma Gospodarstva u Mostaru.

Realizacija ovih aktivnosti omogućena je uz tehničku podršku REDAH-a u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA.

''Turistički klaster Hercegovine je osnovalo  pod navodnicima 15 pametnih ljudi, koji su izračunali da će  sinergijski učinak svih nas skupa donositi veće plodove svima nama, nego kad pojedinačno istupamo. Cilj Turističkog klastera Hercegovine je da kroz brendiranje Hercegovine kao regije uspijemo istu mapirati na turističkoj karti Europe.  Mislim da smo na dobrom putu i da smo dobro krenuli'', rekao je Stjepan Primorac predsjednik Turističkog klastera Hercegovine za Bljesak.info, koji je dodao kako TKH je u procesu širenja.

Primorac: Potencijale Hercegovine obavezni predstaviti široj javnosti

TKH tijekom održavanja Međunarodnog Sajma Gospodarstva u Mostaru u razdoblju od 08.-12.04.2014. godine predstavlja svoje članice i na promotivnom info štandu zajedno s Udrugom za ruralni razvoj STAP.

Primorac smatra kako smo kao država nepoznanica na turističkoj karti  Europe i kako to treba promijeniti. Kaže kako Hercegovina kao regija ima velike potencijale koje treba predstaviti široj javnosti.

‘’Mi smo regija koja ne raspolaže samo iznimnim prirodnim ljepotama, nego imamo ono što imaju rijetki u svijetu. Na jednom uskom zemljopisnom prostoru imamo sve sadržaje, počevši od planinskog turizma, skijanja, raftinga na Neretvi, do mora u Neumu, a u konačnici i Međugoje kao veliko vjersko središte, pa i Blagaj.

Naši su potencijali veliki uz prirodne ljepote kojima raspolažemo, uz autohona jela i pića, pritom mislim na na našu žilavku i blatinu i tri nacionalne kuhinje na jednom prostoru. Puno je toga što svijet i Europa ne znaju i što smo mi, radi sebe i naše dobrobiti, obavezni predstaviti široj javnosti’’, rekao nam je Primorac.

Primorac kaže kako je uvjet djelovanja Turističkog klastera Hercegovine uporna i stalna potpora od strane regionalne razvojne agencije Redah i Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA kojima se ovom prilikom i zahvalio.

Kopirati
Drag cursor here to close