Bez komentara

Misteriozna rupa Feroelektra

Gospodarstvo / Flash | 21. 10. 2014. u 13:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko nepoznatih osoba u proteklih sedam dana iznosilo je materijal iz direkcije poduzeća Ferolektro d.d. Sarajevu u središtu grada, to su radili kroz rupu koju su iskopali na ulici pored poduzeća, navodi agencija Fena.

Radnici su nelegalnost otkrili jučer, a policija im je danas obećala da će probijeni dio ulice, u Titovoj 48 biti ponovo asfaltiran te onemogućen ulazak u prostorije poduzeća.

Iz Ferolektra smatraju da su te osobe iz Stanić Investa koji je ranije imao kupoprodajni ugovor s Feroelektrom.

Predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić za Agenciju Fena je kazao kako su se radnici na tom mjestu okupljali dva dana gdje su prosvjedovali zbog situacije, policija je jučer odvela osobe koje su radile na odvozu materijala, međutim situacija je ponovljena i danas.

Nakon obećanja da će rupa biti zatvorena i zabetonirana, prostor je napustila policija, koja je ranije osiguravala skup i odvela predstavnike Stanić Investa.

Smajić je također istaknuo kako je za sedam dana iz Feroelektra izvučeno sedam kamiona materijala po 20 tona.

Stanić Invest i Feroelektro su imali potpisan kupoprodajni ugovor, ali ga je Sud u Sarajevu polovinom kolovoza raskinuo zbog neizvršenja dogovorenih obveza prema radnicima Feroelektra.

''Stanići sada koriste 'vakuum prostor' uložili su žalbu na presudu kojom je raskinut kupoprodajni ugovor, a za to vrijeme kradu'', naveo je Smajić i podsjetio je da radnici Feroelektra plaću nisu primili 27 mjeseci.

Inače, iz Stanić Investa nije bilo moguće dobiti nikakve povratne informacije o ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close