Krnjić

Mirovine i doprinosi: I država vara državu

Gospodarstvo / Flash | 29. 07. 2015. u 10:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan od najvećih problema s kojima je Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH konfrontiran je, zasigurno neuplaćivanje doprinosa čak i od strane jednog broja javnih poduzeća i zdravstvenih ustanova što je u konačnici i doprinijelo nastanku deficita'', rekao je Zijad Krnjić tijekom sastanka s dopredsjednicom Federacije BiH Melikom Mahmutbegović, koja se željela upoznati s načinom organiziranosti i funkcioniranja Zavoda.

Krnjić je naglasio činjenicu da je rad Zavoda umnogome opterećen velikim brojem sudskih sporova i neosnovanih tužbi od strane građana koji na ovaj način pokušavaju ostvariti uvođenja u pravo po raznim osnovama.

''Kako ne bi došlo do narušavanja stabilnosti cjelokupnog sustava, mora se raditi na povećanju discipline izmirenja doprinosa kako proračunskih tako i korisnika iz realnog sektora jer bi u protivnom moglo doći do narušavanja likvidnosti cijelog sustava s nesagledivim posljedicama'', rekao je Krnjić.

''I pored mnogih problema koji su prisutni u radu i aktivnostima Zavoda, stabilnost mirovinskog sustava je na zavidnoj razini i isplate mirovina nisu upitne'', rekao je.

Potpredsjednica Mahmutbegović je pohvalila učinke rada i djelovanja aktualne uprave Zavoda na čelu sa direktorom Krnjićem te podvukla da se mora dodatno poraditi na financijskoj disciplini, naročito javnog sektora i onemogućiti urušavanje najvažnijeg socijalnog stuba Federacije Bosne i Hercegovine.

''Država uvijek mora voditi računa o umirovljenicima i permanentno pokazivati socijalnu osjetljivost prema ovoj i drugim kategorijama stanovništva koji su radni vijek proveli pošteno i vrijedno privređivajući'', rekla je potpredsjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close