Sastanak

Ministri upoznali predstavnike Turske s mogućnostima ulaganja u HNŽ

Gospodarstvo / Flash | 24. 11. 2015. u 16:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade, Šerif Špago, predsjedajući Skupštine i ministri u Vladi HNŽ: Donko Jović, Željko Laketić, Ajdin Teletović i Stjepan Krasić održali su danas u dvorani zgrade Vlade sastanak s izaslanstvom Republike Turske koje je predvodio Nj. E. Cihad Erginay, veleposlanik u BiH, a u kojem su, uz Ayse Selcan Sanli, konzulicu u Mostaru, bili predstavnici Veleposlanstva, Turske razvojne agencije i Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“.

Predsjednik Herceg i predsjedajući Špago, uz riječi zahvalnosti za današnji posjet, upoznali su tursko izaslanstvo o ukupnim političkim i gospodarskim prilikama u HNŽ, s posebnim osvrtom na Grad Mostar.

Također, pojasnili su aktivnosti koje Skupština i Vlada provode od imenovanja, ističući donesene mjere s ciljem stabiliziranja financijskih prilika i odlučnost na provedbi zacrtanih reformi, na poseban način reforme javne uprave. Istaknuli su, također, odlučnost u donošenju zakonskih okvira za lakše i brže investiranje u HNŽ.

Nazočni ministri ukratko su pojasnili mogućnosti ulaganja i suradnje u resorima koje predstavljaju. Budući da je jedna od ključnih tema sastanka bilo produbljivanje gospodarske suradnje, istaknut je značaj mostarske zračne luke, turističkih destinacija i prirodnih resursa poput sunca, vjetra, vode, tla i mineralnih sirovina kojima županija raspolaže, a koje su temelj snažnijeg gospodarskog razvitka.

Veleposlanik Erginay čestitao je predsjedajućem Skupštine, predsjedniku Vlade i ministrima na imenovanju, poželjevši im puno uspjeha u budućem radu. Također je izrazio spremnost na produbljivanje suradnje u različitim oblastima, na poseban način ističući mogućnosti suradnje u turizmu, poljoprivredi, energetici i prometu, potvrđujući u tom smislu veliki značaj mostarske zračne luke za snažniji zamah gospodarstva. Naglasio je i nastojanja koja se čine na uspostavljanju zračnih linija između turskih gradova i Mostara, što bi doprinijelo bržem i jednostavnijem putničkom i robnom prometu.

Sudionici sastanka usuglasili su se kako postoje brojna područja na kojima se može produbiti i poboljšati međusobna suradnja, te kako je potrebno intenzivirati razgovore koji će dovesti do realiziranja konkretnih projekata, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close