Stigao brzi vlak

Mila majko Čapljina je fina, kroz Čapljinu (opet) prolazi mašina

Gospodarstvo / Flash | 08. 06. 2017. u 19:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je nevjerojatan osjećaj - nakon toliko godina ponovno dočekati dolazak vlaka u željezničku postaju Čapljina i prisjetiti se dana kada je vlak bio glavno prijevozno sredstvo'', ističe u izjavi za Bljesak.info stariji Čapljinac koji je sa unukom došao na željezničku postaju kako bi dočekao prvi dolazak talgo vlaka u Čapljinu, na ponovno uspostavljenoj liniji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo.

Ističe kako je ovo za njega emotivan događaj.

''Nekada se vlakom išlo u Mostar, na more, nisi se mislio čime ćeš putovati. Međutim, sve se promijenilo, i danas sam doveo unuka da vidi vlak i da osjeti draž putovanja. Iako se nećemo voziti morali smo ući u vlak, i imam sve pohvale za ovo što vidim'', ističe naš sugovornik.

Dolazak putničkog vlaka u Čapljiniu izazivao je nostalgiju. Upravo zbog toga jer je nastanak Čapljine vezan za željezničku postaju, odnosno dolazak pruge i ćire u Čapljinu, oko čega se tada koncentrirao život.

Ne čudi stoga što se i danas na željezničkoj postaji u Čapljini okupio veći broj Čapljinki i Čapljinaca kako bi pozdravili dolazak vlaka, a čuo se i stari poznati stih ''Mila majko Čapljina je fina, kroz Čapljinu prolazi mašina''.

Inače, uspostavljena linija bit će sa polaskom u 16.26 sati iz Sarajeva. Sezonski vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, s vezom prema Neumu i Makarskoj, prometovat će od 15. lipnja do 31. kolovoza ove godine.

Sezonski vlak iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07.01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09.35 sati. Iz Čapljine vlak će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.59 sati. Sve putnike Željeznica FBiH na željezničkoj postaji Čapljina čekat će autobusi kojima se mogu prevesti dalje do Neuma i Makarske.

Napominje se da je autobusna povratna veza svakodnevna do Neuma, dok je autobusna linija prema Makarskoj osigurana samo u odlasku iz Čapljine. Vlak koji povezuje Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pruža putnicima vrhunski komfor koji nude Talgo garniture.

Kopirati
Drag cursor here to close