Prijava ima, ali...

Mikulić: Hoteli u Širokom od 1997. nisu prijavili nijednog gosta

Gospodarstvo / Posao | 17. 11. 2014. u 17:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atraktivno izletište ispod vodopada Kravice na rijeci Trebižat kod Ljubuškog tijekom protekle ljetne sezone posjetilo je više od 100.000 turista iz BiH i cijelog svijeta. Iz Turističke zajednice Zapadnohercegovačke županije kažu da su to vrlo dobri podaci, ističući da je Kravice u jednom danu znalo posjetiti više od 2.000 kupača i izletnika.

Organizirani dolasci

Prošle godine je ljubuško javno preduzeće "Parkovi" počelo s naplatom ulaza na ovo izletište, pa je tako pojedinačna dnevna karta koštala jednu marku, piše Dnevni avaz.

''Prodano je oko 65.000 karata u ovoj godini, s tim što, kad turisti dolaze organizirano, onda im se daju skupne karte. Ali na temelju prodanih karata i tih organiziranih posjeta, računaju da je bilo više od 100.000 posjetitelja ove godine'', ističe Grgo Mikulić, direktor Turističke zajednice ZHŽ-a.

Osim na Kravicama, zabilježena je i velika posjeta turista, naročito Talijana, Parku prirode ''Blidinje'', muzeju na Humcu kod Ljubuškog, galeriji i riznici u Širokom Brijegu te "Zavodu svete obitelji", piše Dnevni Avaz.

No, točne podatke o broju turista koji su, osim Kravica, posjetili i druga atraktivna mjesta u ovoj županiji tijekom ove godine Mikulić nije mogao iznijeti s obzirom na to da, kako je i sam kazao, vlasnici pansiona, apartmana, motela i hotela i dalje izbjegavaju prijavljivati goste.

Povratna informacija

''Neće da ih prijave samo zato da ne bi platili boravišnu taksu, što bi morali po zakonu, tako da mi nemamo apsolutno nikakve povratne informacije. U Širokom Brijegu imate hotele koji rade od 1997. godine i nikad još nijednog gosta nisu prijavili, a nitko ih ne kažnjava. Sva ta akumulirana potraživanja mi evidentiramo i čak i pismeno vršimo prijave, ali sve ostaje na tome jer Porezna uprava vrlo loše reagira na sve naše primjedbe'', rekao je Mikulić za Dnevni avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close