Novi direktor

Mario Gadžić: Aluminij mora ponovno razmišljati kao div

Gospodarstvo / Flash | 31. 08. 2016. u 10:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić službeno će dužnost prvoga čovjeka najvećega bosanskohercegovačkog izvoznika preuzeti u ponedjeljak, 5. rujna 2016. godine.

Podsjećamo, 24. je kolovoza Nadzorni odbor tvornice, završetkom opsežnoga natječajnog postupka za izbor direktora Društva, povjerenje ukazao Gadžiću, ističući kako je riječ o najboljemu kandidatu, s izvrsnim Planom restrukturiranja poduzeća i s jasnom vizijom njegove provedbe u mandatnomu razdoblju, priopćeno je.

Prethodno je dužnosti razriješena cjelokupna dosadanjauprava, imenovana u rujnu prošlog godine, u svojstvu vršitelja dužnosti na razdoblje do imenovanja stalne uprave poduzeća.

Mario je Gadžić rođen 1973. godine u Općini Stolac, diplomirao je na smjeru Menadžmenta pri Ekonomskomu fakultetu Sveučilišta u Splitu, a u Aluminij dolazi iz bankarskoga sektora, u kojemu zaključuje izuzetno uspješnu šesnaestogodišnju karijeru, tijekom koje je uglavnom obnašao dužnosti na visoko odgovornim upravljačkim položajima. Između ostaloga, u UniCredit banci bio je direktorom Podružnice Mostar za osobno i poduzetničko bankarstvo, a na natječaj za prvoga čovjeka Aluminija prijavio se s položaja direktora Glavne filijale Mostar Raiffeisen banke.

Kao iskusan i dokazano sposoban menadžer i vizionar, Gadžić je svoje bogate kompetencije i znanja odmah stavio u funkciju saniranja preuzetih obveza i ulaganja u proizvodnju, odnosno u funkciju oporavka i osiguranja dugoročnoga nesmetanog poslovanja Aluminija.

Kao bivšemu članu NO-a Društva (2014. godine), stanje s poslovanjem Aluminija nije mu nepoznanicom, a u koštac s poteškoćama kojeopterećuju Hercegovačkoga diva hvata se svjestan kako su za stabilizaciju nužni ubrzani i precizni koraci, uštede, i rast kroz postizanje veće učinkovitosti, najoptimalnijim iskorištenjem raspoloživih tvorničkih resursa, materijalnih i ljudskih.

''Otvoren sam čovjek i okomicom mojega rada u Aluminiju bit će transparentan i interaktivan pristup, kao i povjerenje koje ću dati svojemu timu, a pod timom mislim na svakoga pojedinog djelatnika koji će to povjerenje morati, u jasno postavljenim uvjetima i rokovima, opravdati. Promatrajući Aluminij kroz niz proteklih godina, razvidno je kako su neznanje, nečinjenje promjena, neprilagođivanje tržišnim uvjetima i neupravljanje rizikomdoveli do enormnih gubitaka, a tomu je načinu rada došao kraj. Pod žurno ćemo provesti cjelokupno restrukturiranje poduzeća i, u najkraćemu mogućem razdoblju, otpočeti s podmirivanjem naslijeđenih dugovanja i s ulaganjima u zapušteni proizvodni proces, prije svega u stavljanje u pogon svih isključenih elektrolitičkih ćelija. Naš je metal naš život, a svaka nova uključena ćelija dodatna je tona toga metala na tržištu i dodatan prihod za realizaciju ovoga o čemu govorim. Na putu oporavka, do uspjeha neću moći stići sam i u tomu računam na svih 820 zaposlenika koji će me, uvjeren sam, slijediti u odlučnoj provedbi zacrtane strategije, s ciljem osiguranja dugoročne stabilnosti, kako za članove naših obitelji, tako i za širu društvenu zajednicu koja je uvelike naslonjena na postojanje Aluminija'', kazao je Gadžić za službenu internet stranicu Društva, poručivši kako Aluminij mora ponovno razmišljati kao div, uzimati u obzir makroekonomske izazove svjetskoga tržišta i ponovno se na svjetskomu gospodarskom zemljovidu pozicionirati kao prepoznatljiv brend, kao proizvođač vrhunskoga metala kojega traže najzahtjevniji potrošači.

Kopirati
Drag cursor here to close