Poticaj

Margareta II.:Hrvatska i Danska slične su zemlje

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2014. u 16:07 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danska kraljica Margareta II. iskazala je na završnoj tiskovnoj konferenciji u Splitu zadovoljstvo četverodnevnim boravkom u Hrvatskoj, rekavši da su odnosi dviju zemalja dobri i poticajni.

"Hrvatska i Danska slične su zemlje, nisu velike i mogu jedna drugu inspirirati", rekla je Margareta II.

Danska kraljica potvrdno je odgovorila na pitanje danskih novinara hoće li pozvati danske turiste u Hrvatsku. "Sve više i više Danaca dolazi u Hrvatsku u kojoj je mnogo dobrih destinacija", kazala je Margareta II. dodavši kako bi Hrvati mogli posjećivati Dansku iako tamo klima nije tako povoljna kao u Hrvatskoj.

Margareta II. prvi je put bila u Hrvatskoj 1978. i ispričala je da je danas u Splitu dobila cvijeće od jedne žene koja ju je i tada srela.

Tijekom boravka danske kraljice u Splitu potpisan je i Sporazum o programima razmjena za poticanje suradnje na području podvodne arheologije u Hrvaskoj i Danskoj.

Margareta II. u Hrvatsku je doputovala u utorak na poziv predsjednika Ive Josipovića i odmah se po dolasku s njim sastala na Pantovčaku. Josipović je rekao da je njezin snažan poticaj jačanju odnosa dviju zemalja, a ona da je Hrvatska visoko razvijeno društvo i država integrirana u Europu te je izrazila nadu da će njezin posjet pridonijeti razvoju još bližih odnosa.

Kopirati
Drag cursor here to close