Privlačenje turista

Makedonci potencijalnim turistima: Posjetite nas, sigurna smo zemlja

Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2015. u 06:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makedonija je sigurna zemlja za putovanje, a grupa koja je izvela "izoliran" teroristički napad u Kumanovu eliminirana je, priopćeno je iz makedonskog Ministarstva inozemnih poslova.

"Obavještavamo građane, turističke organizacije i tur-operatere da je politička situacija u Makedoniji stabilna, a sigurnost svih građana i posjetitelja garantirana", navode iz Ministarstva.

U priopćenju se naglašava da se svi događaji u Makedoniji odvijaju bez problema, u miru i nisu prijetnja za destabilizaciju društva, kako u nacionalnom tako i u regionalnom i globalnom okviru, piše Srna.

"Naoružani napad terorističke grupe u Kumanovu je završen. To je bio izoliran slučaj, bez ikakvih implikacija za ostali dio države i šire. Stanje je normalno, a teroristička grupa u cijelosti je eliminirana", objašnjeno je u priopćenju.

Iz makedonskog MIP-a navode da su Makedoniju od 15. do 17. svibnja posjetili turisti iz Danske, Austrije, Turske, Poljske, Kine, kao i gosti i susjednih država, prije svega iz Bugarske, Albanije i Grčke.

U priopćenju su pozvani strani turisti da posjete Makedoniju i da upoznaju njene običaje, tradiciju, gostoprimstvo, te da uživaju u prirodnim ljepotama.

Kopirati
Drag cursor here to close